28 Mayıs 2024 tarihinde Yüksekokulumuzda "Sağlıkta Meslek Etiği İhlallerine Hukuksal Yaklaşım" Etkinliği ve Kanun Dinletisi Gerçekleştirildi

Kamuda etik kültürünü yerleştirmek üzere çalışmalar yapmak veya yaptırmak, bu konuda yapılacak çalışmalara destek olmak ve etik uygulamayı gözetlemek görev ve yetkisi çerçevesinde, 2008 yılından itibaren 25 Mayıs gününün ülke genelinde "Etik Günü", aynı günün yer aldığı haftanın da "Etik Haftası (25 Mayıs - 31 Mayıs)" olarak kutlanılması kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek amacıyla okulumuz İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri ile birlikte "Sağlıkta Meslek Etiği İhlallerine Hukuksal Yaklaşım" konulu seminer düzenlenmiştir. Seminer, davetli konuşmacımız Av. Mehmet Şerif SAĞIROĞLU'nun katılımı ve Dr. Öğr. Üyesi Merve SAYGI BACANAK'ın moderatörlüğü ile 28.05.2024 tarihinde saat 14:00-16:00 arasında Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.
Etkinlik kapanışında, aynı zamanda kanun sanatçısı olan Av. Mehmet Şerif SAĞIROĞLU'nun kanun dinletisi eşliğinde Dr. Öğr. Üyesi Merve SAYGI BACANAK'ın solo performansı ve öğrencilerimizin de katılımıyla Türk Müziği şarkıları seslendirildi.