2018 YKS Yeni Kayıt İşlemleri Hakkında Duyuru

2018 YKS YENİ KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU

 

2018-2019 YKS sonucunda Yüksekokulumuza yerleşen öğrencilerin kayıt işlemlerini sorunsuz gerçekleştirebilmeleri amacıyla Üniversitemiz tarafından 2018-YKS Yeni Kayıt Kılavuzu hazırlanmıştır. 2018-YKS Yeni Kayıt Kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve kılavuzda belirtilen hususları göz önünde bulundurarak yeni kayıt işlemlerinin gerçekleştiriniz.

2018-YKS Yeni Kayıt Kılavuzu'na ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

 

Yeni Kayıt İşlemleri İle İlgili Önemli Hususlar

  • e-Devlet uygulaması üzerinden kayıt yaptıracak adaylar PTT şubelerinden temin ettikleri e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yaparak kayıt işlemlerini 03 - 05 Eylül 2018 tarihleri arasında tamamlayabilirler.
  • e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmamış olanlar, Bireysel Başvuru ile kesin kayıt işlemlerini 06 - 07 Eylül 2018 tarihleri arasında Yüksekokuluza başvurarak gerçekleştirebilirler.
  • YKS sonucu kayıt yaptıran adayların ders muafiyet talebinde bulunmaları için son gün 10 Eylül 2018 Pazartesi'dir.
  • Sağlık raporu isteyen programlar için sağlık raporunun son teslim tarihi 17 Eylül 2018 Pazartesi'dir.
  • 2018-2019 YKS Sonucu Yüksekokulumuza yerleşen adayların Yabancı Dil Muafiyet Sınavı 18 Eylül 2018 Salı günü saat 15:00’te Kartal Yerleşkesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Özcan Sabancı Binası dersliklerinde yapılacaktır.

 

E-Kayıt Üzerinden YKS Kesin Kayıt İşlemleri

e-Devlet uygulaması; adayların Üniversiteye gelmeden internet üzerinden kayıt yaptırmalarına imkân sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama ile adaylarımız sıra beklemeden ve herhangi bir belge teslimi yapmadan kayıt işlemlerini bulundukları yerden yapabilirler. Bu uygulama kayıtlanma sürecini kolaylaştıracağından adayların kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden yapması önerilir.


e-Devlet uygulaması üzerinden kayıt yaptıracak adaylar PTT şubelerinden temin ettikleri e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yaparak kayıt işlemlerini 03 - 05 Eylül 2018 tarihleri arasında tamamlayabilirler. e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmış olan adayların (Sağlık Raporu isteyen Programlar hariç) Üniversitemize herhangi bir belge teslim etmelerine gerek yoktur.

 

Bireysel Başvuru ile YKS Kesin Kayıt İşlemleri

Bireysel Başvuru yoluyla kayıt işlemi yaptıracak adaylar ÖSYM sınav sonuç belgelerinde yazan kayıt tarihlerinde kayıt işlemlerini yaptırabilirler.

Bireysel Başvuru yoluyla yapılacak kesin kayıt işlemleri sırasında adayın yanında bulundurulması gereken belgeler ağağıdaki gibidir.

  • Adayın YKS yerleştirme sonucunun internet çıktısı
  • Adayın mezun olduğu okuldan aldığı lise diplomasının aslı ya da yeni tarihli Geçici Mezuniyet Belgesi aslı (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine geçmez).
  • Daha önce bir Yükseköğretim Kurumundan mezun adaylar da lise diplomasını getirmek zorundadırlar. (Son mezun olunan üniversitenin diploması ile kayıt yapılamaz.)
  • Ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş adayın alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, adayın hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge getirilmesi zorunludur. (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır. Liseyi yurt dışında bitirenler için, ayrıca T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Belgesi gerekmektedir.)
  • 3 adet 4.5x6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na kayıt yaptıracak adayların tam teşekküllü Devlet veya Üniversite hastanelerinden alınan kurul raporu getirmeleri gerekmektedir.
  • Sağlık Kurulu raporunu kayıt tarihine kadar temin edemeyen adaylar taahhütname ile kayıt yaptırabilirler.

 

HIZLI ERİŞİM