Yüksekokulumuzun Sanat Etkinlikleri 3

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında İlk ve Acil Yardım Programı asistanı Zuhal ATALAY yönetmenliğinde, yüksekokulumuz bünyesinde ilk kez oluşturulan tiyatro ekibi, bu yıl, Margaret Mayo’ nun yazdığı, ‘’Çocuğum’’ adlı tiyatro oyununu 2 ayrı ekip tarafından sahneye koydu.

Oyunun prova sürecine Şubat 2019’ da başlanmış, haftada en az 2 gün olmak üzere prova takvimi belirlenmiş, oyun provaları öğrencilerin ders saatleri dışında, yüksekokulumuz konferans salonunda yapılmıştır. Provalar, nefes teknikleri, beden farkındalığı, diyafram kullanımı, ısınma çalışmaları, oyun oynamak üzerine konuşmalar ve çalışmalar, okuma provaları ve sahne çalışmaları şeklinde ilerlemiştir.  Bir önceki yıl bu çalışmaları yapan diğer öğrencilerle bu yıl ekibe yeni katılan öğrencilerin kaynaşmaları sağlanmış, sonra sahne sürecine geçilmiştir.

Öğrencilerimiz geçen yıl olduğu gibi yine zorlu ve keyifli bir süreç sonucunda 20 ve 22 Mayıs 2019 tarihlerinde yüksekokulumuz konferans salonunda oyunlarını sahnelemiştir.

Oyunda, yüksekokulumuzdaki programlardan, tiyatro ile yeni tanışan ve geçen yıldan deneyimi olan, toplam 13 öğrenci yer almış, her bir ekip, diğer ekibin kostüm, ışık ve dekor tasarımı ve yapımı ile ilgilenmiş, ekip dayanışması devam etmiştir.

Oyunda yer alan öğrenciler (1. Ekip) ;

• William: Halil İbrahim AKBAY