21 Mart 2018 “Travmalı Hastaya Yaklaşım, İleri Hava Yolu Yönetimi ve Uygulamaları Eğitimi”

Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Program Koordinatörü Öğr. Gör. Fidan KÜDÜR ÇIRPAN tarafından 21.03.2018 tarihinde Kartal yerleşkesinde 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedik Haftası eğitim etkinliği kapsamında Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri -Paramedik Derneği (ATTDER) iş birliği ile “Travmalı Hastaya Yaklaşım, İleri Hava Yolu Yönetimi ve Uygulamaları Eğitimi” düzenlendi. Eğitim programında Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Meral YÜKSEL’in yaptığı açılış konuşmasının ardından “ATT ve Paramediklerin Sağlıktaki Yeri” sunumu ile ATTDER mevzuattan sorumlu il başkan yardımcısı Temel KILINÇLI, “Travmalı Hastaya Yaklaşım” sunumu ile ATTDER eğitimden sorumlu il başkan yardımcısı Hilal KARTAL, “İleri Hava Yolu Yönetimi” sunumu ile ATTDER İstanbul İl Başkanı Gökhan ÇETE katkı sağlamıştır. Eğitim programı sonunda İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerine “İleri Hava Yolu Yönetimi ve Travmalı Hastada Taşıma Teknikleri” konusunda uygulamalar yaptırıldı. Program, katılımcılara teşekkür plaketi verilerek sona erdi.

Bu sayfa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından en son 07.05.2018 11:39:50 tarihinde güncellenmiştir.