15 Mayıs 2018 “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Flebotomi Kursu

15 Mayıs 2018 “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Öğrencilerine Flebotomi Kursu düzenlendi”

Marmara Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı ikinci sınıf öğrencilerine 15 Mayıs 2018 tarihinde “Flebotomi” (kan alma) kursu düzenlendi. Türk Biyokimya Derneği- Preanalitik Evre Çalışma Grubu tarafından yurt çapında sürdürülen çalışmalardan birisi olan kurs, öğrencilerimize, mezuniyet öncesi, uygulamalı olarak aktarıldı. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Meral Yüksel açılış konuşmasında “Tıbbi Laboratuvar Teknikerlerinin kan alma becerisine sahip olmasının mezuniyet sonrası süreçte iş bulma/istihdam olma süreçlerini olumlu olarak etkilediğini vurguladı”. Tıbbi Laboratuvar Teknikerlerine kan alabilme yetkisi 2014 yılı itibari ile verilmiştir. Kurs eğiticileri arasında Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fehime Benli Aksungar, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Samatya Eğitim Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Berrin Berçik İnal, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Eğitim Araştırma Hastanesinden Uzm. Dr. Pınar Eker ile BD Firmasından Medikal Danışman İpek Çınaroğlu’nun yer aldığı kurs çalışması teorik ve bireysel uygulama çalışmalarından oluştu. Öğrencilerimizin “hematoloji” konusundaki bilgi birikimleri eğiticileri etkilerken, beceriye dayalı uygulamalarda gösterdikleri performans çok başarılı bulundu. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğretim üyeleri Doç. Dr. Ayliz Velioğlu Öğünç ile Dr. Öğr. Üyesi Neşe Çakır’ın destekleriyle sürdürülen kurs, sertifika dağıtımı, plaket töreni ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu sayfa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından en son 23.05.2018 16:35:44 tarihinde güncellenmiştir.